Fashion

Οι 5 πιο hot τάσεις σε τσάντες για τη season FW20/21

Στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και stylish look σημαντικό ρόλο έχει η επιλογή της κατάλληλης τσάντας. Η τσάντα έχει πάψει πλέον να έχει μόνο πρακτική χρήση, αλλά αποτελεί statement item για την κάθε σύγχρονη και ενημερωμένη γυναίκα μετατρέποντας ένα συνηθισμένο σύνολο σε μία ultra fashion εικόνα.

Επιπρόσθετα, μία μοδάτη τσάντα είναι εκείνο το αξεσουάρ που μπορεί να εξωτερικεύσει την προσωπικότητα, την μοναδικότητα και την διάθεσή σας.

Στην εποχή μας υπάρχουν τόσες πολλές προτάσεις από σχεδιαστές της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας, που μπορεί κάποιος να χαθεί στην προσπάθεια να κάνει την σωστή επιλογή. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τις 5 πιο
σημαντικές τάσεις μόδας για τις τσάντες του Χειμώνα 2020-2021.

1. Cloud Bags

Οι λεγόμενες Cloud Bags, ή στα ελληνικά “τσάντα σύννεφο”, έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής από το 2019 χάρη στον σχεδιαστή Daniel Lee (Creative Director στηνBottega Veneta) και παραμένουν μία από τις πιο hot τάσεις της παγκόσμιας μόδας έως και σήμερα. Οι streetstyle bloggers, οι συντάκτριες περιοδικών μόδας, οι buyers μεγάλων εταιριών αλλά και όλες οι διάσημες της
παγκόσμιας αγοράς διαλέγουν την θρηλική τσάντα-σύννεφο από την εταιρεία Bottega Veneta. Πλέον μπορούμε να βρούμε την συγκεκριμένη τσάντα και σε πολύ πιο προσιτή τιμή από άλλα brands. Διαθέτουμε κι έμεις μία σειρά με υπέροχα cloud bags που μπορείς να βρεις παρακάτω.

2. Διπλές και Τριπλές Τσάντες

Μία πρωτοποριακή τάση είναι να φοράμε τσάντα που αποτελείται από δύο ή ακόμα και τρία επιμέρους τσαντάκια. Αυτή η λύση αποδείχτηκε αρκετά αμφιλεγόμενη και ενώ κάποιες fashionistas την έχουν αποδεχτεί με χαρά, κάποιες άλλες άργησαν να την αφομοιώσουν.

Εδώ υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μιμηθούμε αυτό το trend:

  • μπορούμε να συνδυάσουμε δύο τσάντες που έχουμε στην συλλογή μας οι οποίες όμως πρέπει να έχουν παρόμοια αισθητική και να διαφέρουν αρκετά ως προς το μέγεθός τους, η μία μεγάλη και η άλλη αρκετά μικρότερη
  • επίσης, υπάρχουν οι τσάντες transformer, που αποτελούνται από 3 ή και 4 επιμέρους τσαντάκια που μπορούν να φορεθούν και μαζί, αλλά και η καθεμία ξεχωριστά
  • η πιο συνηθισμένη λύση είναι το σετ από μία μεγάλη τσάντα με εξωτερικό πορτοφολάκι

3. Bucket Bags & Round Bags

Ακόμα μία πρόταση για τις στιλάτες γυναίκες αποτελούν οι τσάντες σε γεωμετρικό σχήμα, κυλινδρικό ή στρογγυλό. Μία από τις πιο διάσημες τσάντες σε αυτό το σχέδιο είναι εκείνη της Louis Vuitton, που πλέον έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο της μόδας.

Μία τέτοιου είδος τσάντα σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερο item για την γκαρνταρόμπα μας, που ίσως να μην μπορούν όλες να υποστηρίξουν, παρ’ όλα αυτά συνήθως είναι αρκετά εύκολα να φορεθεί διότι οι περισσότερες διαθέτουν, πέρα από το μικρό χερούλι χειρός, μεγάλο λουρί για χιαστί.

4. Αλυσίδες, πολλές αλυσίδες

Οι αλυσίδες είναι ένα από τα πιο δυνατά trends από το καλοκαίρι του 2020. Βλέπουμε αλυσίδες παντού, ως κολιέ, ως βραχιόλια, σε ρούχα, σε παπούτσια και φυσικά σε τσάντες. Αυτή η τάση συνεχίζεται και τον χειμώνα με μεγαλύτερη ένταση, μεγαλύτερες και περισσότερες αλυσίδες παντού, και όσο μεγαλύτερες είναι, τόσο καλύτερα!

Αρκετά παγκόσμια brands παρουσιάζουν διαφορετικές προτάσεις με αλυσίδες. Η JW Anderson διακόσμησε μικρές τσάντες με υπερμεγέθη χρυσούς κρίκους αλυσίδας, Dries Van Noten δημιούργησε μία σειρά με χερούλια-αλυσίδα, η Tory Burch πρόσθεσε πάνω στην τσάντα αφαιρούμενη εντυπωσιακή αλυσίδα.

5. XXL

Από την Νέα Υόρκη έως το Παρίσι βλέπουμε στις πασαρέλες τα μοντέλα α κρατάνε τσάντες τεραστίων διαστάσεων. Έτσι, λοιπόν, αν κι εσένα πάντα κάτι δεν χωράει στην τσάντα, έχεις την ιδανική λύση, μία oversize τσάντα!

Μπορείς να δεις παραδείγματα με τέτοιες τσάντες σε διάσημους οίκους μόδας όπως Proenza Schouler, Christian Dior και Hermès.